Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mi az ebnevelde?

 Mi az ebnevelde? Itt megtudhatod:

Általános kérdések

sampf905e052a56775e0.jpg

Mi az Ebnevelde?
Az Ebnevelde egy csak online játszható játék, amiben virtuális kutyákat nevelhetsz. A játék ingyenes, csak különleges szolgáltatásokért kell SMS-t küldeni.

Hogyan vehetek részt a játékban?
Elég ha regisztrálod magad, ezt a bal oldalon lévő menü Regisztráció részénél teheted meg.

Regisztrációnál azt írja, hogy ez a név vagy e-mail cím foglalt pedig én nem is regisztráltam. Ilyenkor mit tegyek?
Ha a név foglalt, akkor egyszerűen válassz egy másik nevet. Például a Peti névvel szerettél volna regisztrálni és az foglalt, akkor válaszd a Peti96 vagy Peti_11 nevet. Ha az e-mail címed már foglalt, az azt jelenti, hogy ezzel az e-mail címmel már regisztrált valaki (lehet hogy éppen te). A jelszóemlékeztető használatával talán fény derül rá, milyen nevet használtál.

Tudom, hogy az e-mail cím foglalt, hiszen én magam regisztráltam. Ilyenkor mit tegyek?
Ekkor egy másik e-mail címet kell megadnod, de nem ajánljuk, hogy többször regisztráld magad, hiszen egy regisztrációval is végtelen számű kutyát nevelhetsz.

Hogyan változatathatom meg a regisztrációkor megadott nevemet?
Nincs lehetőség a neved megváltoztatására, ezért regisztráció előtt jól gondold meg, milyen nevet választasz.

Elvesztettem a jelszavam, mit tegyek?
Használd a Jelszóemlékeztetőt, ami elküldi a megadott e-mail címedre. Ha nem adtál meg címet, vagy nem jól adtad meg, akkor sajnos nem tudunk segíteni rajtad. E-mailben ne kérjétek a szerkesztőket, hogy küldjék el a jelszavatokat, mert nem fogják elküldeni.

Mit jelent az oldal tetején az hogy . kör?
Az eltelt időt körökben mérjük. Egy kör egy napnak felel meg. A kutyáidat egy körben csak egyszer etetheted/taníthatod/sétáltathatod/stb. Ez nem jelenti azt, hogy ne látogathatnád meg egy nap többször is őket.

Mi az az aranycsont és hogyan szerezhetek aranycsontot?
Az arancsont az Ebnevelde fizetőeszköze. Minden körben kapsz 40 aranycsontot és kutyánkként +5 aranycsontot. Így ha például 10 kutyád van, az 40+50=90 arancsontot jelent neked körönként. Ha nem lépsz be minden körben, akkor is megkapod a körönkénti pénzt egy összegben.

Lehet aranycsontot küldeni egy másik játékban résztvevő gazdinak?
Nem, aranycsont küldésre nincs lehetőség.

Mit kell tennem, ha már nem szeretnék Ebnevelde tag lenni?
Ajándékozd el a kutyáidat és jelentkezz ki. Nem küldünk figyelmezetető levelet, ezért egyszerűen csak ne látogatsd meg az oldalt újra, így idővel megszűnik a regisztrációd.

Megszűnhet a regisztrációm?
Aki 120 körig nem jelentkezik be, annak a regisztrációját töröljük. Nincs lehetőség a visszaállításra, ezért ezt ne kérjétek a szerkesztőktől.

Bejelentkezek, de bármire kattintok, kidob a kezdőoldalra. Ilyenkor mit csináljak?
Ellenőriz a böngésződ beállítását, a Cookie-k (sütik) fogadását engedélyezned kell az ebnevelde.hu oldalról.

Ha bejelentkezés után nagyobb szünetet tartok (netezek, vagy csak dolgom volt), akkor ha visszajövök bárhova kattintok kidob a kezdőoldalra. Ez miért történik?
Ha bejelentkezés után 20-25 percig nem csinálsz semmit az Ebneveldén, akkor a rendszer úgy érzékeli, hogy kijelentkeztél az oldalról. Ezért dob ki a kezdőoldalra.

samp26505814967bb23f.jpg

 Hogyan vehetek kiskutyát és mennyibe kerül?

A bal oldali menü 'Új kutya' szövegére kattintva tudsz kutyát vásárolni. Az első 5 kutya ingyenes, ha többet szeretnél, az kutyánkként 50 aranycsontba kerül. Ezen kívül örökbe is fogadhatsz kutyákat az árvaházból.

Árvaház is van? Hogy működik és mennyibe kerül ott egy kutya?
Miután rákattintottál az 'Árvaház'-ra a menüben, megjelenik egy lista, felette pedig beállíthatod, milyen kutyát szeretnél. A 'Mehet' gombbal kereshetsz a feltételnek megfelelő árva kutyust. Ha megtaláltad a neked tetszőt, akkor kattints a nevére, majd miután megjelent a képe, kattints az 'Örökbe fogadom' gombra. Az örökbefogadás vagy aranycsontba kerül (ha a kutya 20 dolognál kevesebbet tud) vagy SMS-t kell küldned az ennél is okosabb kutyákért. Minél okosabb egy kutya, annál több aranycsont az ára.

Átnevezhetem az árvaházból örökbefogadott kutyát?
Természetesen, lehetőség van az örökbefogadott kutyák átnevezésére, de csak az örökbefogadás pillanatában.

Hogyan gondozhatom a kutyáimat?
A bal oldali menü 'Kutyáim' részénél láthatod a kutyáidat. Kattints a kutya nevére és az akkor megjelenő gombokkal tudod a kutyádat gondozni.

samp88b97916050ddd38.jpg

Mit jelentenek az Étel és Ital értékek? Hogyan változnak?
A kutyádnak szüksége van ételre és italra az élethez. Kutyád tálját 8 körre való étellel és 10 körre való itallal tudod feltölteni. Minden körben eszik és iszik a kutyád, ezért ezek körönként csökkennek. Kölönböző étel és italfajtákat adhatsz kutyádnak, ezeket mind a "Tálak feltöltése" gomb lenyomása után tudod megtenni. Ha a kutyád tálja üres vagy majdnem üres, akkor csökken a kedve, ha teli vagy majdnem teli akkor kedve nő.

Mit jelent a Kedv értéke? Mire jó? Hogyan változik?
A kedv a kutyád kedvét szimbólizálja, ha eleget foglalkozol a kutyáddal, akkor kiváló lesz a kedve, ha elhanyagolod rossz kedve lesz, ha ezek után sem foglalkozol vele és még meg sem eteted, akkor a kutyád el fog szökni. Sétáltatással és Játékkal is növelheted a kutyád kedvét. A fürdetéstől csökken a kutyád kedve kis mértékben. Az a kutya, aki kutyaházzal rendelkezik, lassabban lesz boldogtalan, mint ház nélküli társai.

Mit jelent a Tisztaság értéke? Mire jó? Hogyan változik?
A Tisztság a kutyád tisztaságát és egészségét jelenti egyben. A koszos kutyák boldogtalanabbak, bár a fürdetést sem szeretik egyértelműen, mert attól a kedvük csökken. Sétáltatás során is csökken a tisztaság.

Mit jelent a Tudás és mi az a felsorolás mellette?
A tudás a kutyád jelenleg megtanult trükkjeit jelenti, a felsorolás mellette pedig pontosan megadja, mint tud a kutyád már és mit tanul éppen (ha tanul valamit). Kutyád tudását tanítással növelheted, minden trükknek megvan a tanulási ideje, ami több kör.

Mit jelent a Házastárs és Vemhesség értéke? Mire jó? Hogyan változik?
A 30 körnél idősebb kutyák házasodhatnak csak, ekkor látszik csak ez a jellemző. A Házastárs résznél vagy a házastársad nevét látod, vagy azt, hogy jelenleg nincs (itt érheted a társkeresőt is). A vemhesség résznél láthatod, ha te vagy a társad vemhes, mutatja a szülés idejét is, szülés után pedig itt dönthetsz a kölykök sorsáról is, különben ezt a részt nem látod.

Körönként hányszor taníthatom, sétáltathatom, játszhatok, fürdethetem meg a kutyámat?
Körönként ezeket mind egyszer csinálhatod meg egy kutyával. Kivétel a tálak feltöltése, ahol az étel és ital fajtáját bármikor megváltoztathatod.

Hogyan ajándékozhatom el a kutyámat ha már nem szeretném?
A kutyád képe alatt találod meg az elajándékozás linket. Ezzel az árvaháznak és más gazdinak is elajándékozhatod a kutyádat. Ha egy másik gazdinak ajándékozod, a kutyád házassága megmarad, az árvaházban viszont nem.

Hogyan lehet átnevezni a kutyát?
A kutyádat csak 7 napos koráig tudod átnevezni,ekkor a kutyád képe alatt találod meg az átnevezés linket.

Hogyan adhatom oda a kutyának a kutyaházát és a nyakörvét?
Mindegyik kutyának lehet saját nyakörve és kutyaháza. Ezeket a kutya képének jobb alsó sarkában lévő két kis képre (kutyaház és nyakörv) kattintásával érhetjük el. Itt kiválaszthatjuk a már megvásárolt felszerelések közül a megfelelő kutyaházat és nyakörvet.

Mikor szökik el egy kutya?
Ha a kutyád kedve nagyon rossz és a tálja is üres, akkor elszökhet. Ha van nyakörve, biztosan visszakapod a kutyád, de a nyakörv elveszik. A nyakörv nélküli kutyák vagy az árvaházba kerülnek, vagy elszöknek örökre.

Meddig élnek a kutyák az Ebneveldén?
Az Ebneveldés kutyák virtuálisak, ezért nem kell attól tartanod, hogy meghalnak. De elszöknek ha nem gondozod őket rendesen.

sampa3eef77a729d83ad.jpg

Mikor házasodhat meg a kutyám?
Ha a kutyád elmúlt 30 körös, akkor házasodhat.

Hogyan házasíthatom meg a kutyámat?
Ugyanott, ahol a kutyádat eteted, sétáltatod, megjelentik egy Házastárs rész. Ha nincs párja, akkor a társkereső használatával kereshetsz társat neki. Ehhez egy házasságra felkérő levelet kell küldened a kiválasztott kutya gazdájának, vagy el kell fogadnod egy hozzád érkező házassági ajánlatot.

Lehet több házasságra felkérő levelet is küldeni?
Bármennyi házasságra felkérő levelet kiküldhetsz, de egy ilyen ajánlat csak 2 hétig érvényes. Ez után már nem lehet elfogadni az ajánlatot.

Küldtem sok ajánlatot, de még mindig társ nélküli a kutyám. Mit tegyek?
Keress társat a fórum megfelelő részében, vagy az üzenőfalon, így nagyobb sikerrel találsz párt.

Lehetséges azonos nemű kutyák házassága is?
Igen, lehetséges, de abból a házasságból nem fognak kölykök születni.

El lehet váltni, vagy a házasság örökre szól?
Lehetőség van elválni, de ha te vagy a házastársad vemhes, akkor várnod kell az elválással a kölykök születéséig. Elválni a kutyád képe alatt lévő Elválok feliratra kattintva lehet.

Mi történik, ha a kutyám vagy házastársa vemhes de a házastársa elszökik, mert nem gondozták rendesen?
Ebben az esetben ha a kutyád lány, továbbra is terhes marad, megszüli a kölykeit. Ha fiú, akkor sajnos elveszted a születésből származó kölyköket.

Mikor lesz egy kutya vemhes?
Ha két ellenkező nemű kutya házasságban él és gazdáik rendszeresen gondozzák őket, akkor körülbelül havonta, kéthavonta vemhes lesz a lány kutya.

Több hónapja várom, hogy vemhes legyen a kutyám, de nem történik semmi. Ilyenkor mi a teendő?
Ellenőrizd, hogy a házastársa ellenkező nemű és hogy redszeresen látogatja-e a gazdája. Ha ezek után is úgy gondolod, hogy vemhesnek kellene lennie, írj a hibabejelentő részhez, hátha a mi hibánk, hogy nem lett vemhes a kutyád

Honnan tudom, mennyi idő van vissza a vemhességből?
A vemhesség résznél nyomon követheted, hogy a kutyád vagy házastársa hány kör múlva fog szülni.

Mennyi ideig tart a vemhesség?
10 körig tart a vemhesség, utána megszületnek a kiskutyák.

Hogyan dönthetek a megszületett kölykök sorsáról?
A Vemhesség rész alatt a születés után megjelenik a Döntés a kölykökről felirat. Itt dönthetsz arról, hogy megtartod a kölyköket, vagy eladod őket. Mindezt a születéstől számított 14 körig teheted meg, azután elajándékozásra kerülnek a kölykök.

Hány kiskutya lesz az enyém és hány a kutyám házastársának gazdájáé?
A kölykök felét kapod meg, ha különböző fajtájú a két kutya, akkor mindkét fajtából kapsz, ha elég számú kölyök született.

Átlagosan hány kölyök születik?
Legalább 2, legfeljebb 12, de átlagosan 6-8 kölyök születik. Ebből csak a fele lesz a tied.

Mennyiért adhatom el azokat a kölyket, amiket nem szeretnék megtartani?
40 aranycsontot ad az Ebnevelde minden eladott kölyök után.

samp25046f52835255c2.jpg

Mik azok a falkák?
Az Ebnevelde kis közösségei, több gazdiból állnak, saját fórummal rendelkeznek. Segítenek a problémáid megoldásában, egyszerűbb társat keresned kutyáidnak és természetesen barátkozni is egyszerűbb falkán belül.

Hogyan lehetek falka tag?
Vagy saját falkát alapítasz vagy belépsz egy már meglévő falkába.

Hogyan tudok falkát alapítani?
A falka alapításhoz szükséged van 30000 aranycsontra. Ezek után a Falkák menüben az oldal alján megjelenik a falka alapítása rész.

Hogyan léphetek már be meglévő falkába?
Írsz a a kiválasztott falka vezetőjének, aki küld neked egy meghívót. A meghívóidat a Falka menüben találod, itt fogahatod el a neked küldött falkameghívásokat.

Mennyi ideig érvényes a falkameghívó?
Minden falka meghívó elküldéstől számítva 20 körig érvényes. Ha belépsz egy falkába, elveszted az összes meghívódat.

Ki lehet lépni a falkából?
Természetesen, a Falka menüben megtalálod a Falkából kilépés opciót. A falkavezér addig nem léphet ki a falkából, amíg le nem mondd a falkavezérségről, vagy meg nem szünteti a falkát.

Ki az a falkavezér és miben más falkavezérnek lenni, mint falkatagnak?
A falkavezér a falka vezetője, aki a falka adatlapját módosíthatja, meghívót küldhet, moderálhatja a falkafórumot, kirúghat tagokat de meg is szüntetheti a falkát vagy le is mondhat a falkavezérségről más részére.

sampe8a8c7916a910445.jpg

Mik azok a felszerelések és mire jók?
A felszerelések az általad vásárolt tárgyakat jelenti, amivel jobbá teheted kutyád életét. Itt találod meg a játékokat, kutyaházakat, nyakörveket, tanítást segítő kellékeket és a banki papírjaidat is.

Mit tudok tenni ezekkel a tárgyakkal?
A játékokkal kutyáid kedvét tudod növelni, ha játéknál nem az egyszerű bottal, hanem egy másik játékkal játszol vele. A kutyaházak a kutya kedvének csökkenését lassítják. Ha a kutyádnak van nyakörve, akkor ha elszökik, mindenképen visszakapod, de a nyakörv elveszik. A kutyasíppal a kitünő állapotban lévő kutyáknak egy nap két leckét tudsz tanítani. A banki papírjaidat pedig a felszereléseken keresztül tudod beváltani.

Mit jelent a tárgyak mellett az élettartam és mit jelent a banki papírok mellett a lekötve tulajdonság?
A tárgyak mellett az élettartam a tárgy felhasználhatóságát jelenti, azaz ha egy játék 10 alkalommal használható, akkor 10 alkalom után annyire lehasználódik, hogy ki kell dobni. A kutyaházakat és nyakörveket a kutyák körönként egyszer használják, a játékokat játszás alkalmával, a kutyasípot tanítás alkalmával használják. A banki papíroknál a lekötés végét jelzi a lekötve tulajdonság. Ha ez a kör előtt váltod be, elveszíted a kamatot.

Ha kidobok egy tárgyat, akkor visszakapom az árát?
Nem, ha kidobsz egy tárgyat, a tárgy elveszik és nincs lehetőség kártérítés fizetésére.

Ha egy tárgyat nem használok (pl frizbi) akkor is csökken az élettartama?
Nem, a használaton kívüli tárgyak élettartama változatlan.

A banki papírók lejáratuk után is továbba kamatoznak?
Nem, lejárat után a banki papírodat be kell váltanod és újra lekötnöd.

Hol vásárolhatom meg a tárgyakat?
A tárgyakat a boltban vásárolhatod meg aranycsonttért.

Hogyan működik a bolt?
A boltban felül látod a termékeket, ezek között az oldalt lévő nyilakkal válogathatsz. Ha kiválasztottál egy terméket, akkor a képe felé mész az egérrel és lenyomod a bal egérgombot. Lenyomva tartod és az alsó, fehér területre húzod a képet (ahol kezdetben az 'üres' felirat van). Ezek után felengeded az egérgombot, így bekerül a termék a kosárba. Ha meggondolod magad és mégsem szeretnéd az adott terméket, a kosárban lévő kis képre viszed az egeret és bal egérgombbal (A bepakoláshoz hasonlóan) megfogod és a szemeteskosárra viszed a képet és ott elengeded. Ha az összes tárgyat ki szeretnéd dobni, akkor a szemeteskosár képe alatti 'Üres kosár' feliratra kattints. Ha befejezted a vásárlást, kattints a Fizet gombra.

A boltban egy termékből vásárolhatok többet is egy alkalommal?
Természetesen, de a kosaradban csak 2 kép fog megjelenni, de a tárgy neve melletti számláló folyamatosan növekszik.

Hogyan működik a bank és mire való?
A bankban lekötheted az aranycsontjaidat, legkevesebb 500 aranycsontot. 14 kör alatt 5% kamatot kapsz, azaz 500 aranycsont után 25 plusz aranycsontot.

A bankban lévő pénzemet is használhatom vásárlásra?
Nem, csak a nem lekötött pénzedből vásárolhatsz, de a banki papírjaidat bármikor beválthatod, így pénzhez juthatsz.

sampd4648d3271143296.jpg

Hogyan tudom megváltoztatni a jelszavam vagy e-mail címem?
A menüből kiválasztva az Adataim menüpontot lehetőséged lesz az e-mail címed vagy jelszavad megváltoztatására.

A nevem megváltoztatására nincs lehetőség?
Nincs, ezt regisztrációkor kell eldöntened, később nem változtathatod meg.

Mire jó az adatlap?
Az adatlapod kitöltésével a több információt adhatsz magadról a többi gazdi számára. Saját képet tölthetsz fel, megadhatod a korod, lakhelyed, sőt saját Bemutatkozó szöveget is írhatsz magadról.

Mire jó az üzenőfal?
Az üzenőfalra írva rövid üzenetet juttathatsz el minden gazdi számára. Ha az oldal tetején (a fényújságon) is meg szeretnéd hogy jelenjen az üzeneted, akkor SMS-t kell küldened.

Mi az a levelezés?
A levelezés az Ebnevelde saját belső levelező rendszere. Akinek levelet akarsz küldeni, annak a gazdinak a nevét kell címzettként megadni. E-maileket nem lehet ezen keresztül küldeni. Három részre osztottuk, a 'Levél írása' - ahol levelet írhatsz, a 'Bejövő levelek' - ahol a hozzád érkezett leveleket nézheted meg és a 'Kimenő levelek', ahol az általad küldött leveleket látod.

Az összes levelet megőrzi az Ebnevelde?
A leveleket 4 hónapig őrizzük meg, de lehetőség van a levelek lementésére is, ezt a levelezésnél látható kislemez ikonjára kattintva érhetitek el. Előtte persze ki kell jelölni a listából, melyik levelek kerüljenek mentésre.

A fórumra külön kell regisztrálni vagy belépni?
Nem, a fórumot csak bejelentkezett felhasználók érhetik el és nekik nem kell újra regisztrálni vagy oda külön belépni.

Nem jelenik meg a fórum, csak azt írja, hogy új ablakban fog megnyílni. Ilyenkor mit tegyek?
Engedélyezd a böngésződben az ebnevelde.hu címről a felbukkanó (popup) ablakokat. Ezek után próbáld újra.

 
 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 29217
Hónap: 651
Nap: 6